Green Dragon- Nalewka z Marihuany

skolopendra 08.02.2020

Post się przydał? Oceń go proszę:
/5,
  1. Hejka ,nie wiedziałem gdzie umieścić taki temat ,więc w razie czego proszę o przeniesienie .


    1. Materiały, które nam są potrzebne"
    - marihuana 120gram
    - młynek do mięsa
    - piekarnik
    - blacha do piekarnika
    - słoik, butla
    - termometr
    - spirytus w tym wypadku 2L 75%

    Proporcje oczywiście według potrzeb mogą ulec zmianie .Technologia produkcji pozostaje w tym wypadku niezmienna .

    Czas wykonania ok 30-40min


    C2H5OH + H2O+ zielony smok=?
    22.jpg

    11.jpg

    2. Pierwszy etap
    - przygotowanie.
    - mielimy zioło:


    20200208_115503.jpg

    - wsypujemy rozdrobniony materiał na blachę do pieczenia

    20200208_121240.jpg

    Około 120g :D

    3. Drugi etap - dekarboksylacja.

    - rozgrzewamy piekarnik do 145 *C
    - do rozgrzanego piekarnika wkładamy blachę z ziołami i pieczemy
    20200208_122812.jpg

    zgodnie z mądrymi wykresami (trzymamy w tej temperaturze zioła 7- 8min)



    1.jpg

    2.jpg

    W między czasie gotujemy wodę w garnku ze wstawionym słoikiem ze spirytusem .Nie przekraczamy punktu wrzenia alkoholu 78,5°C

    20200208_122342.jpg


    Po 7-8 min pieczenia wsypujemy całość do naszego słoja ,mieszając.Podgrzewamy całość przez ok 30min uważając aby nie przekroczyć 75°C
    20200208_124639.jpg
    20200208_130851.jpg


    Teraz studzimy pomału i odstawiamy wszystko do ciemni na kilka tygodni.Po tym czasie powtarzamy procedurę podgrzewania.
    Teraz przecedzamy wszystko przez sitko (nie filtry) tak aby drobne cząstki (trichomy) dostały się do naszej nalewki .

    Zalecenia dawkowania
    Na początek nie przekraczamy 25g nalewki (kieliszek) Działanie naszej nalewki możemy odczuć nawet do godziny czasu!!!!!!!!
    Moc nalewki zależna jest od jakości i ilości suszu

    :piwko::flaszka:


    Pozdro :]
     
    • Lubie to x 2
    • Kocham to ! x 2
    Last edited: 08.02.2020
  2. green kondor402

    green kondor402 Tuptuś

    Przesadziłeś:) chętnie bym zakosztował takiej naleweczki:) trochę dużo jarania potrzeba ale jak by na prawdę jeden mały kielon robił robotę to można jakoś przeboleć:) no i co teraz do ciemnicy na kilka tygodni wsadzasz? A ile wyjdzie produktu końcowego te 2l czy więcej?
     
  3. green kondor402

    green kondor402 Tuptuś

    Ja jebie...w młynku do mięsa:) dopiero teraz to do mnie dotarło hehe:)
     
  4. Więcej niż 2 litry ,nie liczyłem szczegółowo .Było ponad 1.5L spirolu i woda ok 600ml .Żonka dostała podczas podgrzewania na końcu łyżeczki tak na spróbowanie ze trzy razy .Poszła na zakupy,jak ją w momencie siekło to myślała że do domu nie dojdzie( nogi jej się same uginały )...
    alebeka
    Ja wypiłem pól kieliszka i zwaliło mnie na trzy,cztery godziny.

    ;]
     
    • Lubie to x 1
  5. green kondor402

    green kondor402 Tuptuś

    Ja jebie...alkoholowe espresso z koperku:)
    Dobre w chuj:)
    Grzmotnął bym setę i na miasto:)
     
  6. green kondor402

    green kondor402 Tuptuś

    Zaimponowałeś mi teraz robaczku:)
    Ostatni alchemik:)
     
  7. Właśnie jesteśmy po 4 lufach babskiej pigwówki ,i 1/4 kieliszka nalewki z sokiem malinowym do pełna ( co za aromat )!.Super, faza wkręca się pomału ,uśmiałem się przy mieleniu kawy młynkiem


    alebeka
     
  8. green kondor402

    green kondor402 Tuptuś

    Wyhłeptasz to zanim się dobrze zrobi:)

    Lepiej jutro opisz doznania bo przy sobocie to śmiem powątpiewać w Twój profesjonalizm:)
     
  9. Właśnie wstaliśmy ,kawa ,komp, żona w łóżku ,co prawda wstała rano do pracy lecz nie maiła sił aby wyjść z domu urlop/n/ż
    Ja nad ranem szedłem do ubikacji podpierając się ścian.
    Fazy jeszcze takiej nie miałem przy jaraniu,żona genialnie się bawiła przez 2,5h później padła...Mnie trzymało 5 godzin
    doznania nie do opisania,później padłem .

    ( gdzie ja to nie byłem, co ja to nie widziałem , i zrozumiałem wszystko co z niezrozumiałe )

    :)
    Czuję się teraz tak jakby jeszcze delikatnie faza mnie trzymała...
     
    Last edited: 10.02.2020
  10. Hahaha wypijesz zanim się przegryzie :D
    Opisales tak że ślinka leci tez bym sete przytulił:D
     
  11. Kurcze nie dało się ,musieliśmy się położyć spać na kilka godzin ,niewyróbka była...Jeszcze na jaw wyszło, że części zdarzeń z wczoraj to ja nie pamiętam ...

    :)
     
  12. 2 tygodnie później,podgrzałem do około 80 °C .Przecedziłem przez sitko, rozlałem do butelek.Kilkaset mililitrów wyparowało,lecz to tylko zagęściło moc nalewki .

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg


    :]
     
  13. Po co jeszcze raz podgrzewales ? Przy 80 stopniach zaczyna wyparowywac alko także trochę je osłabiłes masz alkoholomierz ?
     
  14. Nie mam.,alkohol powinien mieć ok 75% ,ponowne podgrzanie spowodowało jedynie jeszcze lepszą ekstrakcję ziół

    :)
     
    • Lubie to x 1
  15. Chyba że tak 75 to i tak dobrze grzeje :D
     
  16. Grzeje ,właśnie smakuję

    :piwko:
     
    • Kocham to ! x 1
  17. redisTUO

    redisTUO Zagubiony

    ze nie szkoda takich ladnych topow w ocet wrzucac :D
     
  18. Gdzie tam,po wczorajszym smakowaniu to właśnie przed chwilą się obudziłem ...a wypiłem pół kieliszka + sok drugie pół :]


    :)
     
    Last edited: 23.02.2020
  19. nieźle musi klepać :D :gotuje:
     
Post się przydał? Oceń go proszę:
/5,
Loading...
Podobne tematy - Green Dragon Nalewka
  1. Highlander
    Odpowiedzi:
    2
    Odsłon:
    1,122
  2. gang plank
    Odpowiedzi:
    5
    Odsłon:
    547
  3. Qwerty353
    Odpowiedzi:
    1
    Odsłon:
    400
  4. Qwerty353
    Odpowiedzi:
    2
    Odsłon:
    277
  5. chrzanu88
    Odpowiedzi:
    5
    Odsłon:
    3,094
Loading...